Sida 1 av 1

Re: Anders Jormin

InläggPostat: sön 06 nov 2016, 22:51
av magnusb
Jag ÄLSKAR Anders Jormin.

Re: Anders Jormin

InläggPostat: tis 08 nov 2016, 00:14
av basmartin
magnusb skrev:Jag ÄLSKAR Anders Jormin.


JAAAAA!

Re: Anders Jormin

InläggPostat: fre 11 nov 2016, 13:38
av allan
Han är väl den ende som kan få 2 minuters vänslandes med dim-skala/arp att låta som musik.....(Kan säkert uttryckas bättre i musikteoretiska termer..)

En kompromisslös musiker med total integritet. En titan. Kom ihåg på den gamla onda tiden när Jormin och Kjell Jansson jammade på samma scen med Conny Sjökvist. Det var lite som att se Tomas Wassberg kliva ner från fjället för att se vad jazzbusarna sysslar med efter stängnings-dax.

Vi skall vara tacksamma för att vi har sådana musiker. Sitter hemma, välsignad med en lågintensiv magkörare, och lyssnar på Keith Jarrets inspelning av Shostakovichs 24 Preludier & fugor. En retroaktiv räddning av mänskligheten när vi trettio år efter "historiens slut" i nyliberal regi står med en reality-fascist som president.

Men tanken slår mig att Jormin är just en sådan musiker som skulle kunna spela Shostakovichs musik. På kontrabas.

Han gjorde för ett antal år sedan en soloskiva som spelades in live i ngn kyrka i götet, som är fantastisk. Skall se om jag kan hitta.....

Re: Anders Jormin

InläggPostat: mån 14 nov 2016, 18:14
av Fender
Tiden med Entra och Chapter Seven är ju historisk!!

Chapter Seven körde med två basister Sergei Muchin tror jag den andra snubben heter.

Finns lite på Y T och Spotify.

Och detta är ju rätt cool.

https://www.youtube.com/watch?v=NZElush13cw

Re: Anders Jormin

InläggPostat: tis 30 maj 2017, 00:09
av gabrieldahl
bäst i världen!!!

Re: Anders Jormin

InläggPostat: mån 07 aug 2017, 22:06
av Roger Hedin
En fantastiskt bra musiker/basist! Jag hörde honom första gången med gruppen Mwendo Dawa för sisådär 36 år sedan. Med Ulf Wakenius på gitarr...

Re: Anders Jormin

InläggPostat: mån 07 aug 2017, 22:53
av Mc Green
Jag hörde honom i flera olika konstellationer i slutet på 70-talet. Det var då jag bestämde mig för att aldrig ens försöka mig på att spela kontra. Han, Palle Danielsson, Sergio Muchin m fl fanns ju med i de jazzgrupper som med Rikskonserters bistånd turnerade runt på Sveriges alla jazzklubbar. Dessa var i princip de enda liveakter man kunde se hemmavid, förutom lokala källarband. Men herregud så bortskämda vi blev! Det var ju musik i världsklass, men det fattade man inte för än långt senare.