Alternativ till studiolive 16.4.2?

Prata om inspelningsteknik och studioutrustning

Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav macahan » ons 11 maj 2016, 08:20

Jo, jag håller på att sondera terrängen efter alternativ till presonus studiolive 16.4.2.
Det som talar för att en studiolive fungerar bra för vår situation är att den har 16kanaler och 4 subs som gör att vi kan micka upp allt och även ha 4 individuella lyssningar/monitorinställningar. I kombo med aktiva monitorer så kommer vi kunna spela som vanligt i replokalen men med bara den lyssning vi vill i monitorer samt att allt kan spelas in vid tillfället.
Att den är programerbar för olika settings gör ju att vi kan göra en recall ifall man varit lite slarvig bland rattarna.

SÅ, vad finns det för andra alternativ? Det ska vara kompatibelt med mac och logic bör tilläggas.
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
 
Inlägg: 13159
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 10:09

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav blackparkas » ons 11 maj 2016, 11:14

Hm... Det är väl Behringer X32 och de andra borden i den familjen isåfall, annars vill jag minnas att allt kostar betydligt mer.

Men varför inte köpa Studiolive om det har de features som ni eftersöker?

Fender P65/Ric 4001 -79/Fender Aerodyne/Fender 75AVRI CAR/Gibson Thunderbird/Warwick MM5/Warwick Streamer LX5/Warwick ProM4/Tüskbasen
Sunn 300T/Mesa M9/Sound City 120/Fender Dual Showman
Mesa PH412/Mesa PH215
Användarvisningsbild
blackparkas
Medlem++++
 
Inlägg: 52246
Blev medlem: tor 08 feb 2007, 11:56
Ort: Bollnäs!


Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav macahan » ons 11 maj 2016, 11:47

blackparkas skrev:Hm... Det är väl Behringer X32 och de andra borden i den familjen isåfall, annars vill jag minnas att allt kostar betydligt mer.

Men varför inte köpa Studiolive om det har de features som ni eftersöker?


Jo, det står som självklart förstaval. Men eftersom vi inte har koll på andra tillverkare så vill man ju veta om det finns motsvarande prylar som man har missat.
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
 
Inlägg: 13159
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 10:09

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav macahan » ons 11 maj 2016, 11:51

Basmagnus skrev:Soundcraft Si Ex1 har jag, funkar fint!


Den ser intressant ut. Har den 4 subbar också?
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
 
Inlägg: 13159
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 10:09

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav Basmagnus » ons 11 maj 2016, 12:35

16aux, varav 6 i stereo om man vill. Mycket kompetent mixer.
Användarvisningsbild
Basmagnus
Medlem++
 
Inlägg: 3309
Blev medlem: sön 19 aug 2007, 00:05
Ort: Stötjhölm/Flen

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav saft » ons 11 maj 2016, 13:11

x32!
Rack eller Compact. Tillåmed sångaren i mitt band fixar att mixa monitoerna....!!!!
------------------------------------------ROCK----------------------------------------------------
Användarvisningsbild
saft
Medlem+
 
Inlägg: 2159
Blev medlem: fre 31 aug 2007, 12:12
Ort: Falün

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav fieldflower » ons 11 maj 2016, 14:29

Hade vi köpt idag hade vi nog köpt ett RM32AI.
Inte för att vi kanske behöver så många fler ingångar, men antalet utgångar innebär en så jäkla stor flexibilitet.
http://www.thomann.de/se/presonus_studi ... s_349727_5
Medlem i PB40+
Bandet: http://www.davesdeli.se
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
 
Inlägg: 20693
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav macahan » ons 11 maj 2016, 14:40

fieldflower skrev:Hade vi köpt idag hade vi nog köpt ett RM32AI.
Inte för att vi kanske behöver så många fler ingångar, men antalet utgångar innebär en så jäkla stor flexibilitet.
http://www.thomann.de/se/presonus_studi ... s_349727_5


Den kräver väl en separat controller/dator för att funka?
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
 
Inlägg: 13159
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 10:09

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav fieldflower » ons 11 maj 2016, 14:46

macahan skrev:
fieldflower skrev:Hade vi köpt idag hade vi nog köpt ett RM32AI.
Inte för att vi kanske behöver så många fler ingångar, men antalet utgångar innebär en så jäkla stor flexibilitet.
http://www.thomann.de/se/presonus_studi ... s_349727_5


Den kräver väl en separat controller/dator för att funka?


Absolut, men det är en liten trade-off mot vilken flexibilitet man får i ett kompakt format.
Man kan ju dessutom styra den från ett flertal controllers samtidigt (som alla studiolives).
Då jag har datorn inkopplad till vår 16.4.2 styr jag hellre minst hälften av funktionerna på skärmen än på bordet.
Det är väl kanalvolymen som är enklare att styra på bordet, men det är som sagt en liten trade-off.
Att ha trim virtuell (och därmed möjlig att spara i scenes) väger upp detta mer än väl.
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
 
Inlägg: 20693
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav macahan » ons 11 maj 2016, 14:51

Hmm. Bra tanke faktiskt.
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
 
Inlägg: 13159
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 10:09

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav flagg » ons 11 maj 2016, 15:40

Med tanke på hur lite vi använder de fysiska kontrollerna på vår X32 Producer skulle vi nästan lika gärna kunna köpt rack-versionen. Så mycket smidigare via app ändå (iofs delvis pga att Producer saknar kanal-displayerna så det är lite bökigare att hitta rätt). Valde Producer för att ha backup vid plötsligt IT-strul/tomma ipad-batterier etc vid gig.
Användarvisningsbild
flagg
Medlem+
 
Inlägg: 900
Blev medlem: ons 30 dec 2009, 00:33
Ort: Linköping

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav fieldflower » ons 11 maj 2016, 15:56

IT-strul är väl enda anledningen jag ser också till att ha analog-ish variant på bord (även om det ju är föga analogt, så internt IT-strul i bordet = tvärtyst likförbannat).
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
 
Inlägg: 20693
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav saft » tor 12 maj 2016, 00:14

Bild

Bild


Ska premiär repa den imorn. Backup för wificrash är dator med lan-kabel....
Användarvisningsbild
saft
Medlem+
 
Inlägg: 2159
Blev medlem: fre 31 aug 2007, 12:12
Ort: Falün

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav aacee » tor 12 maj 2016, 07:03

Vi är riktigt riktigt nöjda med vårat Allen Heath QU16.
Absolut värt att beakta vi köp!

Lättanvänt och innehåller allt som behövs.
Ger dessutom en grymt stabil känsla i reglar och reglage.

http://www.thomann.de/se/allenheath_qu_16.htm
Användarvisningsbild
aacee
Medlem+
 
Inlägg: 802
Blev medlem: fre 05 mar 2010, 08:14
Ort: Luleå

Re: Alternativ till studiolive 16.4.2?

Inläggav macahan » tor 12 maj 2016, 08:40

Ni ser! Det fanns ju en hel del! Keep em coming.
Användarvisningsbild
macahan
Medlem+++
 
Inlägg: 13159
Blev medlem: tis 14 nov 2006, 10:09


Återgå till Studio

Vilka är online

Medlemmar online: AlbinH, Bing [Bot], DSBass, Google [Bot], Google Adsense [Bot], JOhan164