Darkglass M900 effect loop

Prata om förstärkare och högtalare

Darkglass M900 effect loop

Inläggav jesse-kristian » mån 08 jan 2018, 01:51

Om jag förstått det korrekt har Darkglass Microtubes 900 sin master volume före effect loopen (pre our - power in). Vad är vitsen med det här? Att vilja sätta en kompressor eller cabsim efteråt känns väl ändå rätt rimligt, men blir klurigt att få till det bra tillsammans med volymen.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Användarvisningsbild
jesse-kristian
Medlem
 
Inlägg: 80
Blev medlem: tor 04 feb 2016, 16:45
Ort: Göteborg

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Danne » mån 08 jan 2018, 14:44

Preamp Out - Poweramp In är ingen effektloop utan används ju mest för att styra ett externt slutsteg med preampen, alternativt använda en extern preamp till slutsteget. Mao Darkglass M900 saknar en dedikerad effektloop.
Användarvisningsbild
Danne
VIP medlem
 
Inlägg: 5000
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 23:34
Ort: Skövde

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav jesse-kristian » tis 09 jan 2018, 14:25

Danne skrev:Preamp Out - Poweramp In är ingen effektloop utan används ju mest för att styra ett externt slutsteg med preampen, alternativt använda en extern preamp till slutsteget. Mao Darkglass M900 saknar en dedikerad effektloop.
Om man har en extern power amp lär den ha en egen input gain. Om man använder en extern preamp så fungerar inte master volume. Förstår inte poängen med att inte ha en vanlig effect loop.

Borde det gå att placera någon form av boost eller preamp pedal i loopen för att kunna styra master volume till högtalarlådan?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Användarvisningsbild
jesse-kristian
Medlem
 
Inlägg: 80
Blev medlem: tor 04 feb 2016, 16:45
Ort: Göteborg

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav ursus » tis 30 jan 2018, 00:43

Det funkar att använd pre - Power amp jacken som effektloop på Darkglass
All you need is funk
Användarvisningsbild
ursus
Medlem
 
Inlägg: 298
Blev medlem: tis 07 nov 2006, 22:57
Ort: Malmö

Re: Säljes eller bytes: Korg G5 och strängar till bass VI

Inläggav jesse-kristian » fre 16 mar 2018, 13:32

ursus skrev:Det funkar att använd pre - Power amp jacken som effektloop på Darkglass
Det funkar, men du kan inte styra master volymen längre. Lösningen är att använda en booster sist i kedjan för att bestämma volymen

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Användarvisningsbild
jesse-kristian
Medlem
 
Inlägg: 80
Blev medlem: tor 04 feb 2016, 16:45
Ort: Göteborg

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Roger Hedin » fre 16 mar 2018, 17:42

Sen sitter (väl) DI-utgången innan Preamp out. Det innebär i så fall att effekter som kopplas in där inte hamnar i signalen till PA. Här kan jag ha fel, men den som sitter inne med kunskapen kan ju "shed a light" här. Om så är fallet är denna "loop" ganska oanvändbar för effekter...
"A good bassist determines the direction of any band."
- Ron Carter
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
 
Inlägg: 5077
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 19:30
Ort: Norrköping

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav bjelkeman » fre 16 mar 2018, 19:21

Roger Hedin skrev:Sen sitter (väl) DI-utgången innan Preamp out. Det innebär i så fall att effekter som kopplas in där inte hamnar i signalen till PA. Här kan jag ha fel, men den som sitter inne med kunskapen kan ju "shed a light" här. Om så är fallet är denna "loop" ganska oanvändbar för effekter...


Nä.

835E04CE-933E-4C96-8746-3F12DFDDF4D9.jpeg
835E04CE-933E-4C96-8746-3F12DFDDF4D9.jpeg (66.41 KiB) Visad 603 gånger
Ibanez (ett dussin) & Warwick, Darkglass, TKS. Mina besök hos Darkglass och Mayones.
Användarvisningsbild
bjelkeman
Medlem++
 
Inlägg: 4578
Blev medlem: lör 19 jan 2013, 13:55
Ort: Stockholm

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Roger Hedin » fre 16 mar 2018, 19:29

bjelkeman skrev:
Roger Hedin skrev:Sen sitter (väl) DI-utgången innan Preamp out. Det innebär i så fall att effekter som kopplas in där inte hamnar i signalen till PA. Här kan jag ha fel, men den som sitter inne med kunskapen kan ju "shed a light" här. Om så är fallet är denna "loop" ganska oanvändbar för effekter...


Nä.

835E04CE-933E-4C96-8746-3F12DFDDF4D9.jpeg

Bra att det blev utrett. :nickar: :nickar: :nickar:
Det var därför jag skrev. Det finns så många varianter på var man tappar av signaler, och var man kopplar in loopar, att man blir trött. Det dummaste av allt är som Eden och många andra gör: man sätter aux-ingången INNAN tappningen till DI. Då är den ju helt värdelös.

Sen är det ju en fråga om ut- och ingågsimpedans i denna "loop", om den är anpassad för pedaler eller ej...
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
 
Inlägg: 5077
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 19:30
Ort: Norrköping

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav bjelkeman » fre 16 mar 2018, 19:41

Ja, Doug säger att den är det.
Användarvisningsbild
bjelkeman
Medlem++
 
Inlägg: 4578
Blev medlem: lör 19 jan 2013, 13:55
Ort: Stockholm

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Roger Hedin » fre 16 mar 2018, 21:09

bjelkeman skrev:Ja, Doug säger att den är det.

Då är det ju en effektloop. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
 
Inlägg: 5077
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 19:30
Ort: Norrköping

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Aslan » fre 16 mar 2018, 21:43

Roger Hedin skrev:Det dummaste av allt är som Eden och många andra gör: man sätter aux-ingången INNAN tappningen till DI. Då är den ju helt värdelös.


Om man använder Aux In för medhörning i en studio/live-situation håller jag verkligen med dig.
MEN om man använder Aux In som en möjlighet att koppla en extern preamp för att få en extra kanal på förstärkaren så är det ju ganska smidigt att få båda kanalerna till samma DI-utgång:)
Warwick SSII 5str CS | Spector NS2A | Yamaha BB1025X | Fender Precision | Sire V7 5str bandlös | Mesa/Boogie Walkabout | Mesa/Boogie D800 | Mesa/Boogie PH610 | Genz Benz NeoX-112t x2
http://www.facebook.com/andreaspassmarkbass
Användarvisningsbild
Aslan
Medlem++
 
Inlägg: 2955
Blev medlem: sön 03 sep 2006, 15:09
Ort: Nacka

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav jesse-kristian » lör 17 mar 2018, 01:16

Går det att enkelt löda om för att byta plats på mastern och effect loopen? Det är en så märklig ordning på dem

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Användarvisningsbild
jesse-kristian
Medlem
 
Inlägg: 80
Blev medlem: tor 04 feb 2016, 16:45
Ort: Göteborg

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Roger Hedin » lör 17 mar 2018, 01:23

Aslan skrev:
Roger Hedin skrev:Det dummaste av allt är som Eden och många andra gör: man sätter aux-ingången INNAN tappningen till DI. Då är den ju helt värdelös.


Om man använder Aux In för medhörning i en studio/live-situation håller jag verkligen med dig.
MEN om man använder Aux In som en möjlighet att koppla en extern preamp för att få en extra kanal på förstärkaren så är det ju ganska smidigt att få båda kanalerna till samma DI-utgång:)

Fast lika osmidigt om man vill skicka olika signaler till PA men använda samma scenrigg...
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
 
Inlägg: 5077
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 19:30
Ort: Norrköping

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav Danne » lör 17 mar 2018, 08:00

jesse-kristian skrev:Går det att enkelt löda om för att byta plats på mastern och effect loopen? Det är en så märklig ordning på dem

Sent from my SM-G955F using Tapatalk


Det ser lite besvärligt ut. Nu är ju det där bara ett enkelt block-diagram, men det ser ju ut som att det sitter en buffer alt gainsteg (triangel) efter mastervolymen. Den behövs nog för att impedansmatcha alt förstärka signalen mot preamp/poweramp-loopen samt slutsteget. Om man skulle växla mastervolymen med loopen till efter loopen så blir det nog knas både i loopen och slutsteget dessvärre.
Användarvisningsbild
Danne
VIP medlem
 
Inlägg: 5000
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 23:34
Ort: Skövde

Re: Darkglass M900 effect loop

Inläggav bjelkeman » lör 17 mar 2018, 08:24

Danne skrev:
jesse-kristian skrev:Går det att enkelt löda om för att byta plats på mastern och effect loopen? Det är en så märklig ordning på dem

Sent from my SM-G955F using Tapatalk


Det ser lite besvärligt ut. Nu är ju det där bara ett enkelt block-diagram, men det ser ju ut som att det sitter en buffer alt gainsteg (triangel) efter mastervolymen. Den behövs nog för att impedansmatcha alt förstärka signalen mot preamp/poweramp-loopen samt slutsteget. Om man skulle växla mastervolymen med loopen till efter loopen så blir det nog knas både i loopen och slutsteget dessvärre.


De lärde sig från kritiken om detta. Master volymen flyttas i M500.

C2D9DFE2-41CD-4F1E-83C0-4DCA06359EC6.jpeg
C2D9DFE2-41CD-4F1E-83C0-4DCA06359EC6.jpeg (68.04 KiB) Visad 571 gånger
Användarvisningsbild
bjelkeman
Medlem++
 
Inlägg: 4578
Blev medlem: lör 19 jan 2013, 13:55
Ort: Stockholm


Återgå till Förstärkare

Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot]