Sida 1 av 1

MXR M80DI

InläggPostat: sön 06 jul 2014, 23:24
av Bullen
Köpte nyligen ett stycke sådan och har provat en del hemma i ampeg micro vr-rigg.
Den är väldigt simpelt uppbyggd men har precis det man behöver, risken att ratta bort sig är liten.
Det första som slog mig var hur robust den kändes. Lär tåla mycket stryk och trampande.
Den rena kanalen har rattar för bas, mid och diskant och det är väl inte så mycket att snacka om, gör precis det de ska. Finns en color knapp som man kan aktivera på den rena kanalen också, den ger ett ljud som jag tycker påminner väldigt mycket om sansamps "svt" inställning. Ganska hängmattig men eftersom det finns reglage för mid så går det att få det bästa av två världar. Ett snyggt ljud som samtidigt kan tränga igenom bra. Kör man utan color-knappen på så beter den sig väldigt transparent. Ställer man eq:n likadant som den står på toppen så händer i princip ingenting. Perfekt att använda som boost med andra ord, bara öka på clean volume ratten så får du endast en volymökning med grundljudet intakt. Lite färgning sker såklart men kan inte påstå att jag hör nån skillnad. Lagom känsliga reglage tycker jag, vrider man på lite bas så får man lite bas, vrider man på mycket så blir det också stor skillnad. Simpelt och bra.
Hela upplägget på denna trampan är fantastiskt bra. Rattarna heter det dem gör och inte något fancy onödigt som är exklusivt för just detta märket och som man måste läsa manualen för att fatta vad den är till för.

Sen har vi distortion-kanalen. Det som gör den väldigt användbar är blendratten, som verkligen gör skillnad. Jag tycker den låter som bäst med blenden på kl 9 ungefär, d.v.s mestadels ren signal samt väldigt låg gain. Då får man ett riktigt snyggt småspräckt ljud som låter mumma med p-bas! Ökar man gainen och blenden tycker jag att disten blir lite väl surrig och tappar mycket botten. Det är verkligen "distortion" och inte overdrive om man säger så. Men det återstår att testa i bandsituation, kanske lägger det sig riktigt bra i mixen när man krämar på lite. Kan också tillägga att color knappen inte gör något i distortion läget, den är automatiskt aktiverad. EQ:n på den rena kanalen är dock igång såklart.
Distkanalen har en separat volym och gain så man kan ställa rätt mängd dist/volym utan att förändra volymen om man slår över till den rena vilket är bra såklart. Finns också en gate på distkanalen som reducerar brus och om jag fattat det rätt även reagerar på anslaget och klipper. Gaten justeras med hjälp av en ratt som heter trigger.

Utöver detta finns en paralell output om man vill koppla en stämmare eller liknande till istället för att köra dem i kedja och även DI. Den är billig i inköp i jämförelse med tex. VT bass och sansamp och garanterat mer mångsidig.
Har som sagt inte provat med bandet ännu men tvivlar på att jag blir besviken, låter kanon här hemma på mesvolym och det går att ratta till det mesta. Rekomenderar starkt!

Re: MXR M80DI

InläggPostat: mån 07 jul 2014, 00:36
av TDHP
Sa ju det! :-)

Re: MXR M80DI

InläggPostat: mån 07 jul 2014, 00:51
av Bullen
Japp! Ju äldre man blir desto mer inser man att man faktiskt kan lita på skäggiga gubbar med skinnväst.

Re: MXR M80DI

InläggPostat: mån 07 jul 2014, 09:59
av TDHP
Alltid! ;-)

Re: MXR M80DI

InläggPostat: mån 07 jul 2014, 12:04
av blackparkas
Värt att nämna är också att den funkar VÄLDIGT bra till aktiva basar!!

Tänkte mest på dist-kanalen då, oftast brukar ju distpaddorna/OD:n låta apa om man trycker in en aktiv bas, tycker jag...
Den här är ett undantag!

Re: Sv: MXR M80DI

InläggPostat: mån 07 jul 2014, 12:21
av jisac
blackparkas skrev:Värt att nämna är också att den funkar VÄLDIGT bra till aktiva basar!!

Tänkte mest på dist-kanalen då, oftast brukar ju distpaddorna/OD:n låta apa om man trycker in en aktiv bas, tycker jag...
Den här är ett undantag!


Intressant!

Och tack för recensionen Bullen...

Re: MXR M80DI

InläggPostat: mån 07 jul 2014, 21:07
av Bullen
Vasegod!

Ska bli intressant att testa denna med emg framöver.

Sorry att det inte blev utav dig jag köpte parkas som vi snackade om tidigare, fick ett presentkort på thomann.

Re: MXR M80DI

InläggPostat: sön 16 nov 2014, 17:08
av Hågge
Bytte in min VT-deluxe mot en sådan här, känns bra.

Re: MXR M80DI

InläggPostat: sön 16 nov 2014, 22:27
av eeakga
Håller med, svinbra pedal!

Re: MXR M80DI

InläggPostat: ons 19 nov 2014, 17:10
av Hågge
Den har ju dessutom en "Sansampknapp" fast utan tjafs liksom, Color heter den :tummenupp:

Re: MXR M80DI

InläggPostat: mån 26 jan 2015, 20:52
av Bullen
Tänkte göra en liten update, har äntligen repat med pedalen ordentligt nu. När jag testade disten hemma trodde jag inte den skulle vara särskilt användbar men jag hade helt fel. Sjukt bra lät det faktiskt, tror jag gillar den bättre än min aguilar agro som jag varit trogen länge nu. Blendratten och faktumet att man har EQ:n från preampen till hands gjorde underverk, bara boosta mid tills det blev lagom genomträngande och blenden gjorde att man kunde hitta den perfekta balansen mellan lagom botten och dist. Separat volym och gain är också guld. Vill man ha en manglig dist så är denna utmärkt och då får man en kanonbra preamp på köpet =)