sadowsky preamp i squier jazzbas?

Prata om mickar och elektronik

sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav husbil » fre 04 sep 2015, 19:54

jag funderar på att "slänga" in en sadowsky preamp i min squier jazzbas men vet inte om utrymmet räcker till eller om jag måste fräsa ut? vad tror ni? :-?
Signatur? Skit i de du!
Användarvisningsbild
husbil
Medlem
 
Inlägg: 35
Blev medlem: lör 19 okt 2013, 19:15
Ort: Borås

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav bootsy » fre 04 sep 2015, 21:09

Kör en extern istället, så kan den hänga med när du byter upp dig.
Stallet liknar mest ett veteflak.
Användarvisningsbild
bootsy
Medlem+++
 
Inlägg: 14271
Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
Ort: Slaktmask

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav Roger Hedin » fre 04 sep 2015, 21:17

bootsy skrev:Kör en extern istället, så kan den hänga med när du byter upp dig.

+

Fast jag är lite skeptisk till Sadowsky-pedalen; den jag hade distade väldigt lätt. Enda sättet att få den att vara ren var att dra ner gain vilket gjorde att den blev betydligt tystare än i bypass-läge. Antingen var det fel på den jag hade, eller så är de väldigt känsliga för överstyrning på ingången.
"A good bassist determines the direction of any band."
- Ron Carter
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
 
Inlägg: 5094
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 19:30
Ort: Norrköping

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav bootsy » fre 04 sep 2015, 22:07

Jag har haft två och ingen har uppvisat dessa problem. Man måste minnas att det är boost only.
Användarvisningsbild
bootsy
Medlem+++
 
Inlägg: 14271
Blev medlem: tis 12 sep 2006, 12:57
Ort: Slaktmask

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav Roger Hedin » lör 05 sep 2015, 11:07

bootsy skrev:Jag har haft två och ingen har uppvisat dessa problem. Man måste minnas att det är boost only.

Jo. Men när en passiv bas fick preampen att dista så till den milda grad att den bara gick använda med gain så lågt att den sänkte utvolymen jämfört med bypass-läget, då var det något lurt. Fast jag gillad tonen i den...
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
 
Inlägg: 5094
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 19:30
Ort: Norrköping

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav husbil » lör 05 sep 2015, 14:32

hade tänkt mig att ha den i kroppen istället för extern men jag undrar bara om ihåligheten räcker till eller om jag måste fräsa?
Användarvisningsbild
husbil
Medlem
 
Inlägg: 35
Blev medlem: lör 19 okt 2013, 19:15
Ort: Borås

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav strummer » sön 06 sep 2015, 14:13

husbil skrev:hade tänkt mig att ha den i kroppen istället för extern men jag undrar bara om ihåligheten räcker till eller om jag måste fräsa?

Platsen räcker[WHITE SMILING FACE]

Skickat från min SM-G928F via Tapatalk
Valenti P54-21, Mattisson Series 1 5, Sandberg TM5, Washburn B-20, Morris P, Aguilar DB750/GS212
Användarvisningsbild
strummer
VIP medlem
 
Inlägg: 4419
Blev medlem: mån 10 mar 2008, 13:40
Ort: Nacka

Re: sadowsky preamp i squier jazzbas?

Inläggav husbil » sön 06 sep 2015, 16:25

ok tack för schysst svar!
Användarvisningsbild
husbil
Medlem
 
Inlägg: 35
Blev medlem: lör 19 okt 2013, 19:15
Ort: Borås


Återgå till Elektronik

Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], gthyni