Kvalitetspotar?

Prata om mickar och elektronik

Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » tor 15 okt 2015, 15:17

Skall köpa en 25k volympot med solid axel. Vad ska man köpa och var kan man köpa det bäst? Kommer sättas i en Stingray 5.

Skickat från min SM-G900F via Tapatalk
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge


Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Musikanten » tor 15 okt 2015, 20:55

Den enda jag hittar på 25k log. Duger axeln?
http://www.intomusic.se/gitarr-basdelar ... -25ka.html
- Ingvar -
Presentation
Användarvisningsbild
Musikanten
Medlem+
 
Inlägg: 676
Blev medlem: sön 16 sep 2012, 17:23
Ort: Lund

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » fre 16 okt 2015, 10:41

Hittade denna emg ton-pot i lådan. Dena borde väl funka?
Bild
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Musikanten » fre 16 okt 2015, 11:05

Åtminstone rätt sort.
Användarvisningsbild
Musikanten
Medlem+
 
Inlägg: 676
Blev medlem: sön 16 sep 2012, 17:23
Ort: Lund

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav strummer » fre 16 okt 2015, 14:04

Nämen titta vad jag hittade hos tysken...
http://www.thomann.de/se/fender_poti_25k.htm
Stingray 5, Valenti P54-21, Mattisson Series 1 5, Sandberg TM5, Washburn B-20, Morris P, Aguilar DB750/GS212
Användarvisningsbild
strummer
VIP medlem
 
Inlägg: 4421
Blev medlem: mån 10 mar 2008, 13:40
Ort: Nacka

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » sön 18 okt 2015, 15:37

Skruvade isär basen idag. Tydligen var det en sladd till outputjacket som var lös. Poten var var utmärkt. Mycket väsen för ingenting. Allt verkar ha löst sig nu när jag fixat med lödkolven (utan att bränna mig).
:D
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav strummer » mån 19 okt 2015, 12:35

maxoges skrev:Skruvade isär basen idag. Tydligen var det en sladd till outputjacket som var lös. Poten var var utmärkt. Mycket väsen för ingenting. Allt verkar ha löst sig nu när jag fixat med lödkolven (utan att bränna mig).
:D


men är det kvalitetspottar? :wink:
Användarvisningsbild
strummer
VIP medlem
 
Inlägg: 4421
Blev medlem: mån 10 mar 2008, 13:40
Ort: Nacka

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » mån 19 okt 2015, 12:57

Javisst är det kvalitet!
Jag hade inte lött pottar monterade på ett kretskort förut, men det var bara att kasta sig ut i det okända ;)

Konstigt att det sprakade i repan, men jag måste ha kommit åt outputjacket med knäet samtidigt som jag vred på potten (satt med basen i knäet).
Alternativt så var det en kombination av sprak och glapp. Jag sprayade ju skiten ur potten och vred fram och tillbaka som fan.

Nu verkar det vara fixat iallafall..
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav strummer » mån 19 okt 2015, 21:47

maxoges skrev:Javisst är det kvalitet!
Jag hade inte lött pottar monterade på ett kretskort förut, men det var bara att kasta sig ut i det okända ;)

Konstigt att det sprakade i repan, men jag måste ha kommit åt outputjacket med knäet samtidigt som jag vred på potten (satt med basen i knäet).
Alternativt så var det en kombination av sprak och glapp. Jag sprayade ju skiten ur potten och vred fram och tillbaka som fan.

Nu verkar det vara fixat iallafall..


Härligt!
Användarvisningsbild
strummer
VIP medlem
 
Inlägg: 4421
Blev medlem: mån 10 mar 2008, 13:40
Ort: Nacka

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » fre 13 nov 2015, 09:02

Inte fixat!
Spraket är tillbaka och basen dog i repan mitt under en låt. Kom tillbaka efter lite vridande på ena eq-potten (den närmast outputjacket). Vi får väl se om det är poten eller outputjacket... Det sprakar och knastrar bara man knackar på eqratten med fingret. Har beställt ny pot. Hoppas EM-nordic är snabbare än RvrB! Jag beställde en peaveypot där i maj. Fortfarande inte fått den!

Detta förklarar det låga priset jag gav för Stingraybasen. :shock:
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Musikanten » fre 13 nov 2015, 09:46

Det låter mera som kontaktfel på själva kretskortet (t.ex.lödning).
Användarvisningsbild
Musikanten
Medlem+
 
Inlägg: 676
Blev medlem: sön 16 sep 2012, 17:23
Ort: Lund

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » fre 13 nov 2015, 09:49

Kanske bara köper en obp-3 eller en duncan preamp och drar i basen...
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » fre 13 nov 2015, 09:51

Vem ska man lämna in basen till om man ska laga kretskortet i Stockholm? Sånt vågar jag inte ge mig på.

Men det jobbet borde väl kosta typ 1000 spänn eller mer. En ny duncanpreamp kan man ju få för det priset på ebay.
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Musikanten » fre 13 nov 2015, 10:09

Med logisk felsökning behöver det inte kosta så mycket. Men visst är det jobbigt med fel som kommer o går.
Särskilt när det försvinner spårlöst. :hmm:
Användarvisningsbild
Musikanten
Medlem+
 
Inlägg: 676
Blev medlem: sön 16 sep 2012, 17:23
Ort: Lund

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav mrbaloo » fre 13 nov 2015, 10:32

Varför inte köpa en ny originalpreamp för drygt 1000 sek via din lokala musikhandlare?
Användarvisningsbild
mrbaloo
Medlem++
 
Inlägg: 4404
Blev medlem: sön 30 sep 2007, 21:54
Ort: Ö-vik

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Musikanten » fre 13 nov 2015, 11:13

Det kan bli rätt dyrt om man byter grejor utan att veta var felet ligger.
Hade du provat med en annan instrumentkabel?
Användarvisningsbild
Musikanten
Medlem+
 
Inlägg: 676
Blev medlem: sön 16 sep 2012, 17:23
Ort: Lund

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » fre 13 nov 2015, 11:29

Ja :) Flera olika.
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » fre 13 nov 2015, 12:01

Musikanten skrev:Det kan bli rätt dyrt om man byter grejor utan att veta var felet ligger.
Hade du provat med en annan instrumentkabel?


Köper man tex en duncanpreamp följer ju output jack, potar och rattar med. Bara att skruva i :wink:
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Riboe » fre 13 nov 2015, 14:21

maxoges skrev:Inte fixat!
Spraket är tillbaka och basen dog i repan mitt under en låt. ...


Kolla att batterikontakten inte glappar. Justera om det inte känns mekaniskt tight vid repektive pol.
Användarvisningsbild
Riboe
Medlem
 
Inlägg: 266
Blev medlem: tor 11 aug 2011, 21:57
Ort: Solna

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » lör 21 nov 2015, 22:31

Nu är det fixat! Var tvungen att felsöka en stund med en polare som varit larminstallatör. Tydligen hade lödningen på volympoten släppt lite på kretskortet. Nu har jag en extra linjär 50k pot...

Bild

Bild

Bild
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav Musikanten » sön 22 nov 2015, 01:43

Duktig polare! :tummenupp:
Användarvisningsbild
Musikanten
Medlem+
 
Inlägg: 676
Blev medlem: sön 16 sep 2012, 17:23
Ort: Lund

Re: Kvalitetspotar?

Inläggav maxoges » sön 22 nov 2015, 06:47

Musikanten skrev:Duktig polare! :tummenupp:


Jo tack. Han lödde ihop alla wallboxes och patchbay i vår studio vi hade ihop förut. Helt galet mycket kontaktytor. Grym kille på elektronik (och även gitarr).
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 3004
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm, Haninge


Återgå till Elektronik

Vilka är online

Medlemmar online: andersbas, Bing [Bot], Google [Bot], Jellew, VHdiggare