Hjälp! Aria Pro II SB-900

Prata om mickar och elektronik

Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » sön 01 jan 2017, 23:58

Är det någon här med en likadan som skulle kunna tänka sig att öppna kontrollutrymmet och ta en bild på de små miniswitcharna och hur de är kopplade? Någon har varit in i min, bytt switchar och trollat bort funktionen.
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav RolleHarris » mån 02 jan 2017, 11:11

Kolla på talkbass, det finns en del Aria SB experter där
Användarvisningsbild
RolleHarris
Medlem++
 
Inlägg: 4581
Blev medlem: sön 14 jan 2007, 11:34
Ort: Djurås

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » mån 02 jan 2017, 11:44

Sant. Fast jag tror nog det finns någon här med :)
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav fieldflower » mån 02 jan 2017, 12:08

Är SB900 den passiva eller den aktiva?
Tänker om min Black n Gold (passiv) skulle kunna vara samma koppling?
Den står dock i repan så jag kan inte pilla nu...
Medlem i PB40+
Bandet: http://www.davesdeli.se
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
 
Inlägg: 20344
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav bassace » mån 02 jan 2017, 12:50

fieldflower skrev:Är SB900 den passiva eller den aktiva?

SB-900 är passiv med två mickar. Den aktiva heter SB-1000.
~ rock'n'roll blues soul country music ~
http://www.greatnorthern.se
Användarvisningsbild
bassace
Medlem+
 
Inlägg: 1623
Blev medlem: mån 04 feb 2008, 21:30
Ort: Malmö

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav fieldflower » mån 02 jan 2017, 12:56

bassace skrev:
fieldflower skrev:Är SB900 den passiva eller den aktiva?

SB-900 är passiv med två mickar. Den aktiva heter SB-1000.


2 stackade potar och 2 boost-switchar?
Bild
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
 
Inlägg: 20344
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » mån 02 jan 2017, 13:27

Tyvärr är Black 'n Gold II (SB-R80) inte kopplad likadant. Jag har en sådan också (Samt SB1000).
SB-900 har en volym, en ton, mickväljare och två miniswitchar där en skall vara för serie/parallell till båda mickarna, dvs en 12 pinnad "dubbel" switch och en vanlig 6-pinnad som skall koppla mickarna ur fas då båda är inkopplade, om jag fattat allt rätt.
Det hela är omkopplat med nya switchar och förmodligen har man tänkt att man ska kunna ha mickarna serie/parallell var för sig och struntat i den ganska fåniga funktionen med ur fas. Nu har lödaren inte lyckats i sina intentioner utan i ena läget på båda switcharna så är det öppen krets, dvs nada ljud. Förmodligen är det smartaste att koppla som på Black 'n Gold. Det är ju en bra funktion, men jag fick med originalswitcharna och skulle gärna vilja testa funktionen och se om det finns nån vits med den kopplingen.
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav fieldflower » mån 02 jan 2017, 13:37

Okidoki, det var värt ett försök...
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
 
Inlägg: 20344
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » mån 02 jan 2017, 14:34

fieldflower skrev:Okidoki, det var värt ett försök...

Det tackar jag för :D
Det är en av de fina sakerna här på forat, allas hjälpsamhet och samlade kunskap. Den är inte liten.
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav 200071 » mån 02 jan 2017, 15:55

Manne Basic XLR
Clover Avenger 5.
Gibson Victory Artist
Gibson Victory Artist, fretless
Gibson Victory Standard
Medlem av PrataBas Gubbklubb 40 +(+)

Lite om mig
Användarvisningsbild
200071
Hedersmedlem
 
Inlägg: 15439
Blev medlem: mån 07 aug 2006, 15:33
Ort: Göteborg

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » mån 02 jan 2017, 17:15

Tackar. Har också sett den där och får fundera lite vad det är jag ser och hur det är kopplat. Tittar man på de små switcharna så är båda sexpinnars.
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Swingsation » mån 02 jan 2017, 21:08

Här är min SB-900


Bild

Bild

Bild
Användarvisningsbild
Swingsation
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 07 aug 2012, 17:22
Ort: Stockholm

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » mån 02 jan 2017, 23:15

Swingsation skrev:Här är min SB-900


Bild

Bild

Bild

Jag tror du har en SB-R80. En sådan med "ögoninlägg" i halsen. Dessutom har du stackade potar. Det är inte lätt med alla modellnamn i SB-serien. SB-600, -700, -900, -1000, -1200, -R60, -R80, B'n G, B'nG II, -R120, -R150, Elite I, Elite II och -Ltd. Dessutom RSB-600, -800, -900 och -1500.
Men tack för dina bilder och att du gjorde dig besväret. De kommer till nytta en annan gång. Var så säker.
Jag har dock precis fått utförliga bilder på Aria Pro forumet på Fb. Så här ser det ut:
Bild
EDIT: Fel av mig. Din är nog bara en nyare SB-900 än min.
Senast redigerad av Chopper tis 03 jan 2017, 09:49, redigerad totalt 2 gånger.
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Swingsation » tis 03 jan 2017, 00:16

Där ser man. Lär sig något nytt varje dag.
Bild på min förmodade SB-900 :D
Bild
Användarvisningsbild
Swingsation
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 07 aug 2012, 17:22
Ort: Stockholm

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » tis 03 jan 2017, 09:47

Swingsation skrev:Där ser man. Lär sig något nytt varje dag.
Bild på min förmodade SB-900 :D
Bild


Jag borde ju ha lite koll, men... nädå.
SB-900 fanns i flera olika utföranden. Nu är det nördnivå deluxe! De tidigare med "bat ears" på huvudet hade två volym och en ton. När huvudet modifierades så ändrades kontrollerna till två stackade pottar, så som det är på din. Det som sen skiljer till SB-R80 är strängspacingen. SB-900 hade smalare mellan strängarna medans SB-R80 hade Fenderavstånd vid stallet. Och då jag tänker tillbaka, jag har haft minst 10 SB-basar genom åren, så var min första SB en 900 som var precis som din. ( tyvärr en av de få dåliga med "koreapuckel)
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Swingsation » tis 03 jan 2017, 10:27

Tack för förtydligande ang. min bas.
Kan aldrig bli för nördigt när det gäller basar.
Användarvisningsbild
Swingsation
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 07 aug 2012, 17:22
Ort: Stockholm

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » tis 03 jan 2017, 11:12

Swingsation skrev:Tack för förtydligande ang. min bas.
Kan aldrig bli för nördigt när det gäller basar.


Förvisso sant :tummenupp: :lol:
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Bullen » ons 04 jan 2017, 19:57

Haft både SB-900 och BnG R-80, var helt övertygad om att det var samma grej förutom ögoninläggen. Rörigt som sagt! Elite är de som är aktiva och har ögoninlägg va? De som är BnG, vita eller gröna och som finns med en eller två mickar? Finns väl även en passiv BnG R-80 med en mick va?
|Mesa/Boogie Bass 400|Ampeg 810|Fender Precision|Epi Probird IV|Aria Pro II ZZB|Pedaljunk|

Dödsthrash från småland
http://www.facebook.com/DethroneSWE
http://dethroneswe.bandcamp.com/
Bullen
Medlem++
 
Inlägg: 5487
Blev medlem: mån 15 okt 2007, 14:26
Ort: Värnamo

Re: Hjälp! Aria Pro II SB-900

Inläggav Chopper » ons 04 jan 2017, 23:01

Min BnG R-80 har två mickar och passiv elektronik. Rörigt värre :D
Användarvisningsbild
Chopper
Medlem+
 
Inlägg: 1748
Blev medlem: fre 05 dec 2008, 16:56
Ort: Torsby


Återgå till Elektronik

Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Bullen, Google [Bot], Yahoo [Bot]