Pedalbord någon? POST DEM HÄR!

Prata om effekter och pedaler

Pedalbord någon? POST DEM HÄR!

Inläggav Basstore » ons 23 aug 2006, 18:11

Här e mitt pedal bord.. Inte så många pedaler.. Men ändå ett pedalbord.

Här på bilden får ja dessutom PROFFS hjälp med ljuden..
Bild
Basstore
VIP medlem
 
Inlägg: 17877
Blev medlem: sön 23 jul 2006, 19:55
Ort: Mellbystrand

Inläggav 200071 » ons 23 aug 2006, 21:12

Från att ha kört större delen av EBS-sortimentet har jag inget just nu. Men Marcbass; hur är det, måste man ha någon särskild begåvning/utbildning för att veta vad man gör när man vrider och trampar på BOSSen. Jag har ju iofs lite mer erfarenhet än din nuvarande ljudtekniker men ändå?
Användarvisningsbild
200071
Hedersmedlem
 
Inlägg: 15358
Blev medlem: mån 07 aug 2006, 15:33
Ort: Göteborg

Inläggav Basstore » tor 24 aug 2006, 10:22

Du underskattar väl inte min teknikers begåvning???

GT6:an är väldigt lätt rattad, som ni nog förstår.
Jag har dock precis (med hjälp av min tekniker) kommit fram till att man kan ändra effekt kedjan och på så sätt få MYCKE bättre ljud..

Oändliga möjligheter med GT6B:n...
Basstore
VIP medlem
 
Inlägg: 17877
Blev medlem: sön 23 jul 2006, 19:55
Ort: Mellbystrand

Inläggav precision65 » tor 24 aug 2006, 11:52

Det där ser ut som ett MYCKET dåligt hål att stoppa små fingrar i... :wink:
Användarvisningsbild
precision65
VIP medlem
 
Inlägg: 1995
Blev medlem: ons 09 aug 2006, 16:12
Ort: Åkersberga

Inläggav dereborn » tor 24 aug 2006, 13:51

Jag har inte heller nåt just nu...

Har desillusionerat insett att 9 ggr av 10 så hörs inga effekter ut i PA:t i alla fall, och då blir ofta den enda "effekten" att basljudet (hos publiken) blir odistinkt och odefinierat.

Detta är naturligtvis helt annorlunda om man spelar i jazz/konsertsammanhang eller som soloartist / i trio eller andra små sättningar. Men MIN verklighet har varit som jag skrev här ovan...

Annars tycker jag att en bra octave och en bra flanger är coolt!

OBS! Dist/overdrive räknar iaf jag inte som "effekter" utan som en del av en typ av grundsound.
dereborn
 

Inläggav lowfreq » lör 26 aug 2006, 09:25

GT6B:an låter säkert bra. (har inte testat) ... men generellt så tycker jag att effekter tar bort för mycket av grundljudet (som man lagt ner massor av tid och pengar för, och äntligen är nöjd med).
Beror ju såklart på vilken typ av musik man utövar också. Enstaka effekter på enstaka låtar är OK, samt i studiosammanhang.
Instämmer med "dereborn" - Octave och Flanger är najsigt !!

Men du får gärna visa att jag har fel - posta några sound clips vettja :D
Användarvisningsbild
lowfreq
Medlem++
 
Inlägg: 5197
Blev medlem: mån 17 jul 2006, 23:33
Ort: Traneberg

Inläggav Basstore » lör 26 aug 2006, 09:57

Jag har min GT6B kopplade via effekt loopen alltså på verkar den INTE mitt grundljud.
Jag kör inga Preamps eller högtalare simulatorer från den fast dom låter bra.

Kör endast effekterna i den
Basstore
VIP medlem
 
Inlägg: 17877
Blev medlem: sön 23 jul 2006, 19:55
Ort: Mellbystrand

Inläggav FreCKo » lör 26 aug 2006, 13:31

marcbass skrev:Jag har min GT6B kopplade via effekt loopen alltså på verkar den INTE mitt grundljud.
Jag kör inga Preamps eller högtalare simulatorer från den fast dom låter bra.

Kör endast effekterna i den


kan man stänga av dom? :D

För att hoppa in på tråden lite, Boss ME50B är ett utmärkt pedalbord man kan kolla på. Ungefär som GT6B-modellen, fast utan förstärkarsimulatorer. Hela pedalen är uppbyggd runt tre effektblock, där den ena är dist/synth, den andra typ modulationseffekter och det tredje blocket kommer jag inte ihåg :oops: Sen dessutom en expressionist-pedal, kostar knappt 3000Kr, rekommenderas starkt! Disten är utmärkt, modulationseffekterna mysiga och så dom där i tredje blocket (som hade typ fretless simulator och lite sånt) kan vara skoj då och då :wink:
Användarvisningsbild
FreCKo
Medlem++
 
Inlägg: 6818
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 13:41
Ort: Stockholm

Inläggav Danne » sön 27 aug 2006, 00:22

Kör heller inte med pedal längre. Rakt in i stärkaren ända sedan jag införskaffade Orange-riggen. Annars så kan en Flanger eller Chorus vara användbart för att färga och fylla ut ljudet lite, men jag har inte behövt det på länge.
Användarvisningsbild
Danne
VIP medlem
 
Inlägg: 4571
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 23:34
Ort: Skövde

Inläggav Basstore » mån 28 aug 2006, 11:25

Japp visst kan man stänga av preamp och speaker simulatorn..

Då blir de typ som en massa goa effekt pedaler istället. Fast med true bypass då.. Vilket inte BOSS har i någon av sina enkel pedaler annars tror ja va..
Basstore
VIP medlem
 
Inlägg: 17877
Blev medlem: sön 23 jul 2006, 19:55
Ort: Mellbystrand

Inläggav mikkejohansson » mån 28 aug 2006, 13:26

True bypass i och med att du kopplar i och ur effektloopen då? För inte heller omkopplingen i GT8 är väl true bypass? Snarare torde signalen passera A/D-. och D/A-omvandlare oavsett vilket.

Men låter säkert bra hur som helst!
Användarvisningsbild
mikkejohansson
Medlem++
 
Inlägg: 8859
Blev medlem: fre 11 aug 2006, 17:45
Ort: Bureå, Skellefteå

Inläggav Sunken » tis 05 sep 2006, 09:04

Så, då har man äntligen fått till en bild på sitt bord. :)
Kompressorn måste fixas ström till, så den är utanför kedjan än så länge.

Bild
Användarvisningsbild
Sunken
Medlem++
 
Inlägg: 3501
Blev medlem: mån 28 aug 2006, 09:48
Ort: Stockholm, Solna

Inläggav FreCKo » tis 05 sep 2006, 11:49

fan va sjysst pedalbord, blir riktigt avis :cry: Har iofs ganska stor koll på hur mitt pedalbord ska bli, så när jag väl får jobb, då jäklar! 3m brett pedalbord :twisted: :roll: :wink:
Användarvisningsbild
FreCKo
Medlem++
 
Inlägg: 6818
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 13:41
Ort: Stockholm

Inläggav precision65 » tor 07 sep 2006, 15:44

Bild


Går mest och kånkar på det här i onödan nu för tiden :(

Använder bara Akai SB-1, E-H Mini Q-tron samt vid enstaka tillfällen MXR phasern.
Användarvisningsbild
precision65
VIP medlem
 
Inlägg: 1995
Blev medlem: ons 09 aug 2006, 16:12
Ort: Åkersberga

Inläggav Sunken » fre 08 sep 2006, 08:43

FreCKo skrev:fan va sjysst pedalbord, blir riktigt avis :cry: Har iofs ganska stor koll på hur mitt pedalbord ska bli, så när jag väl får jobb, då jäklar! 3m brett pedalbord :twisted: :roll: :wink:


3m brett och två pers som trampar på pedalerna åt dig? :wink: :twisted: :D
Användarvisningsbild
Sunken
Medlem++
 
Inlägg: 3501
Blev medlem: mån 28 aug 2006, 09:48
Ort: Stockholm, Solna

Inläggav FreCKo » fre 08 sep 2006, 09:11

Sunken skrev:
FreCKo skrev:fan va sjysst pedalbord, blir riktigt avis :cry: Har iofs ganska stor koll på hur mitt pedalbord ska bli, så när jag väl får jobb, då jäklar! 3m brett pedalbord :twisted: :roll: :wink:


3m brett och två pers som trampar på pedalerna åt dig? :wink: :twisted: :D


pfft, ingen ska trampa åt mig! Kommer dock få ha åtminstånde tre mickar på olika ställen över pedalbordet om jag ska köra, orka ha wahwahn på högra hörnet och micken på vänstra :roll: :wink:
Användarvisningsbild
FreCKo
Medlem++
 
Inlägg: 6818
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 13:41
Ort: Stockholm

Inläggav 41HZ » tor 14 sep 2006, 18:50

Bild


Så ser skiten ut. Hade ett större bord tidigare med 2st cry-baby´s, 2st tremolo´s o ett delay oxå, men bestämde mej för att renodla o rensa bort.
Sans-ampen gjorde att jag dessutom kunde plocka bort en eq-pedal o två od-pedaler...
Användarvisningsbild
41HZ
Medlem+
 
Inlägg: 1638
Blev medlem: mån 11 sep 2006, 19:49
Ort: Mölndal

Inläggav maxoges » fre 15 sep 2006, 00:46

Bild
Jag har den här. Min första effekt. Agerar förnärvarande som hemmastärkare tillsammans med stereon.

Jag har dessa i repan

Bild Bild
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 2805
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm

Inläggav FreCKo » fre 15 sep 2006, 08:22

41HZ skrev:Bild


Så ser skiten ut. Hade ett större bord tidigare med 2st cry-baby´s, 2st tremolo´s o ett delay oxå, men bestämde mej för att renodla o rensa bort.
Sans-ampen gjorde att jag dessutom kunde plocka bort en eq-pedal o två od-pedaler...


Varför ha två wahwahs och två tremolo? :? Körde du som Tim Commerford med wah-pedalerna (ut i olika förstärkare)?

Hur använder du tremolo på bas förresten? Tycker att det låter skitskumt nämligen, får det ALDRIG att låta bra :D

maxoges skrev:Jag har dessa i repan

Bild Bild


Åh fan, jag som tänkte köra på samma sätt (fast med en Bassdriver Programmable då :wink: Hur är den där ME50B-pedalen? Låter den sjysst? Borde man satsa på lösa distpedaler, eller är disten i duglig?
Användarvisningsbild
FreCKo
Medlem++
 
Inlägg: 6818
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 13:41
Ort: Stockholm

Inläggav mikkejohansson » fre 15 sep 2006, 10:20

Tremolo på bas är supersnyggt på långsamma lite suggestiva låtar...långsamt svepande typ.
Användarvisningsbild
mikkejohansson
Medlem++
 
Inlägg: 8859
Blev medlem: fre 11 aug 2006, 17:45
Ort: Bureå, Skellefteå

Inläggav maxoges » fre 15 sep 2006, 11:56

FreCKo skrev:
41HZ skrev:Bild

Åh fan, jag som tänkte köra på samma sätt (fast med en Bassdriver Programmable då :wink: Hur är den där ME50B-pedalen? Låter den sjysst? Borde man satsa på lösa distpedaler, eller är disten i duglig?


Jag tycker nog disten i ME50 är ok, men jag kan sansampen bättre.
Ett annat skäl är att jag kan stampa av och på sansampen lättare. Knapparna på ME50 sitter så tätt att jag ibland hamnar i fel läge. Jag använder mest syntbasen och chorus. Det kanske blir mer, men jag har bara haft den 10 rep.
Jag använder bara ME50 om den kan vara i ett läge i en hel låt.

Du kommer nog inte ha mitt problem. Jag är nämnligen förlamad i fötterna, så mina tramp blir väldigt oprecisa.
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 2805
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm

Inläggav maxoges » fre 15 sep 2006, 12:00

dubbel post :oops:
Senast redigerad av maxoges fre 15 sep 2006, 18:09, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
maxoges
Medlem++
 
Inlägg: 2805
Blev medlem: tis 18 jul 2006, 23:01
Ort: Stockholm

Inläggav 41HZ » fre 15 sep 2006, 18:03

Tremolo fungerar fin-fint i små doser i långsamma låtar, eller att ringa ut i break eller liknande.
Jag anar att jag använder det som eller istället för delay?
Dubbla för att snabbt kunna byta mellan olika snabbt "darr".
Dubbla cry för att de lät olika, den ena skrikigare o den andra basigare. Fungerade olika bra till olika låtar o fullständigt vansinnigt tillsammans!
Men har lagt av med den överkursen numera...
Användarvisningsbild
41HZ
Medlem+
 
Inlägg: 1638
Blev medlem: mån 11 sep 2006, 19:49
Ort: Mölndal

rtyh

Inläggav mojo » lör 16 sep 2006, 14:20

..
Senast redigerad av mojo fre 29 aug 2008, 19:30, redigerad totalt 1 gång.
mojo
 

Inläggav Ravioli » sön 17 sep 2006, 03:20

Är som glad amatör och flerbarnsfar för evigt dömd till hemstudion och kör då med en PODxt Live för gitarr (fuskar lite med sånt också). Till den tänkte jag skaffa Basexpansionen för 99 dollar så slipper man extraskrot i hyllan/på golvet. Enligt uppgift så ska expansionen innehålla allt som finns i Baspod'en men att man som extra fördel kan blanda gitarr och basgrejor hur som helst.

Well, ska bli kul att testa när Line6 väl har fått ordning på sin Onlineshop igen.
Ravioli
Nykomling
 
Inlägg: 5
Blev medlem: tis 05 sep 2006, 16:42

Nästa

Återgå till Effekter

Vilka är online

Medlemmar online: BasTore, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], KarlKronk, Persa, scarbass, Shezay, spaceboy, strummer, Svensson, TDHP