basen skrev:Om stark, stinkande dansk ost platsar i tråden är jag med.
En brietårta i ugnen, gärna lagrad där man har smetat in den med habanero eller bhut och honung eller en hjortronsylt smakar riktigt bra. Servera gärna med en tung porter eller skumpa.
Det låter smarrigt! Tråden gör mig sugen på indiskt, det är ca. 35 år sen sist.
Om man har lite tur så kan man på senvåren hitta på Netto halvstora chiliplantor. Tar man hem en och planterar om den i en större kruka så blir det trevligt med chilis efter ett par månader.
Tack för tipset! Frugan gillar växter och jag gillar att äta.
Här vill jag tipsa om en webshop som säljer bra saker till hyggliga priser. Snabb och bra service dessutom. http://www.smaksinnenasskafferi.se/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jag har lagat Phal ett par dagar i ren glädje för att flera av våra chilis är mogna, Bhut Orange Copenhagen, Habanero, Bananchili. Dagens slog gårdagens i styrka och smak. Frun var inte hemma så jag laddade på ordentligt. Två Bhut Orange, en habanero, en Carolina Reaper och en Bananchili och torkad Cayennepeppar.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100
Eagle Hazze skrev:Jag har lagat Phal ett par dagar i ren glädje för att flera av våra chilis är mogna, Bhut Orange Copenhagen, Habanero, Bananchili. Dagens slog gårdagens i styrka och smak. Frun var inte hemma så jag laddade på ordentligt. Två Bhut Orange, en habanero, en Carolina Reaper och en Bananchili och torkad Cayennepeppar.
Själv gillar jag stark mat. Dränker gärna in den i tabasco. Men det här ju på en annan nivå. Matlagningens motsvarighet till "blood sports" eller något liknande. Bet i en habanero en gång och trodde jag skulle dö.
Senast redigerad av midlifecrisis den sön 23 okt 2016, 01:48, redigerad totalt 1 gånger.
"Förutom ett lätt överbett är jag perfekt"
-Freddie Mercury
Eagle Hazze skrev:Jag har lagat Phal ett par dagar i ren glädje för att flera av våra chilis är mogna, Bhut Orange Copenhagen, Habanero, Bananchili. Dagens slog gårdagens i styrka och smak. Frun var inte hemma så jag laddade på ordentligt. Två Bhut Orange, en habanero, en Carolina Reaper och en Bananchili och torkad Cayennepeppar.
Själv gillar jag stark mat. Dränker gärna in den i tabasco. Men det här ju på en annan nivå. Matlagningens motsvarighet till "blod sports" eller något liknande. Bet i en habanero en gång och trodde jag skulle dö.
Ja bita i en habanero är inte roligt , en bhut orange copenhagen ellet bhut jolokia är ungefär dubbelt så stark som en habanero. Men man kan se det som att t.ex. torkade frukter så är det otroligt drygt att använda i matlagning om man gillar lite starkt. Man tar bara en liten bit och hackar ner.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100
Vi köpte en rolig Habanero-planta i somras som ger gula pyttekulor med habanerostyrka.
Himla smidigt format då man kan justera styrka i vad som helst. Ett par hackade pyttekulor i en matlåda är ganska lagom för att det ska bli lite hetta.
fieldflower skrev:Vi köpte en rolig Habanero-planta i somras som ger gula pyttekulor med habanerostyrka.
Himla smidigt format då man kan justera styrka i vad som helst. Ett par hackade pyttekulor i en matlåda är ganska lagom för att det ska bli lite hetta.
fieldflower skrev:"Pingo de ouro" ska den heta.
Av Habanerosläkte tydligen.
Jo, det är en pepprig hetta. Nånstans mitt emellan piri piri och habanero i karaktär.
Tack nu hittade jag den, den ligger på ca 200.000 scoville inte helt svag och inte helt stark. Säkerligen en god smak och kul att den är liten, som du säger så blir den lättdoserad.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100
Mycket chipotle och sriracha går det åt hemma hos mig. Gillar aromatisk chilismak och "lagomstarkt" snarare än superhett. Har odlat en del bhutar, mest för att det är kul. De flesta frukterna har jag gett bort.
Under tiden som jag väntar på min färska Naga Bhut,Bhut Orange, Carolina Reaper och Habanero så får jag hållas med Tistelvinds ekologiska fermenterade chili. De säljer nog runt 20 sorter på nätet. Alla chili är rena förutom äppelcidervinäger, rapsolja och en aning salt. Det finns från medelstarka till 2 mille scoville.
Chiliodlingarna är i full gång. Plantorna är i år Carolina Reaper, Bhut Orange Copenhagen, Habanero, Bhut Jolokia. En överlevde från förra året en Bhut Orange Copenhagen. Den som överlevde kommer nog att få frukt mitt i sommaren hoppas jag. de abdra är nog klara i september.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100
Jädrar så het!
God smak, men hett så in i bänken!
Värre än att be om thaistark thaimat.
Kul
Du bor ju i Stockholm sväng in i Sundbyberg och beställ in en Phal på Agra Tandoori, det är en bra referens på ultrastark mat. Servitören brukar ifrågasätta valet med rätta. men det är så brutralt gott.
Neuser customshop, Warbacker, Tokai Jazz Sound 81, Glockenklang, Marshall super bass 100