Wilbur Bascomb?

Prata om allt som har med elbasar att göra
Tweedman
Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: mån 02 nov 2009, 20:47

Wilbur Bascomb?

Inlägg av Tweedman »

Har via Amazon kommit på att det gjordes en film 1978 vid namn Sargent Pepper´s Lonely Hearts Club Band. Som bombade totalt. Den innehåller all musik från originalet i nya arr och skådespelas av Bee-Gees och Peter Frampton som spelar SPLHCB. Enda låten jag fastnar för (och som överlevt) är Earth, Wind & Fires superba version av Gotta Get You Into My Life.

Beatles är väl inte känd för att vara supermusiker, med undantag för Pauls basspel under sista halvan av deras karriär. De gjorde det som låten krävde och inte så mycket mer. Puh, lång inledning!!! Men på den här skivan spelas basen av en Wilbur Bascomb, som i mitt tycke gör allt fel och framstår som basens Yngwie. För mycket toner och fingergympa på greppbrädan! Skickligt men opassande imho.

Är det nån som vet var han kommer ifrån och vart han tagit vägen efter 1978? Han är skicklig och det vore kul att höra honom i ett vettigare sammanhang.
Användarvisningsbild
basmartin
Medlem+++
Inlägg: 18144
Blev medlem: tis 08 maj 2007, 23:35
Ort: Göteborg

Re: Wilbur Bascomb?

Inlägg av basmartin »

Jag vet inte mer om honom än vad som står på Wikipedia, annat än att han lirade på soundtracket till Hair. Om du inte har varit där och kikat, så finns det en lista på många fina plattor han spelar på, bl a med George Benson.
Martinus Olai Gothenburgiensis

https://www.facebook.com/martinolssonbass/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.reverbnation.com/basmartin" onclick="window.open(this.href);return false;

Presentation: http://www.pratabas.se/viewtopic.php?t=1670" onclick="window.open(this.href);return false;
Användarvisningsbild
absqua
Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: ons 11 nov 2009, 10:44
Ort: Helsingfors, Finland

Re: Wilbur Bascomb?

Inlägg av absqua »

Det är faktiskt Wilbur som spelar bas på ”Hair original sountrack”. Sjukt bra stuff där, rekommenderar att kolla på ifall det ännu finns någon som inte känner till skivan.
Always play on one and don't fake the funk.
-Bootsy-
Skriv svar