Underskattade

Prata om olika basister, kända som okända
Bosse G
Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: ons 13 mar 2019, 15:14
Ort: Oxelösund

Underskattade

Inlägg av Bosse G »

Några man sällan snackar om. Mike Porcaro, Mike Rutherford, Peter Cetera.
Användarvisningsbild
hitman
Medlem++
Inlägg: 3487
Blev medlem: fre 25 apr 2008, 15:08
Ort: Västerås

Re: Underskattade

Inlägg av hitman »

Jag diggar Joe Jacksons basist från "Look Sharp" m fl skivor, Graham Maby. Kan lira llt från melodisk plektrumbas till återhållet diskret komp.
Fender P-bas '76, HPD P51-bas Warmoth-hals, Bjärton kontra 50-talet, HPD bandlös P-bas, Yamaha RBX 375 moddad passiv, SD Curlee/Hondo II samt en hembyggd elkontra.
EBS Reidmar250, TKS 1x12", EBS Microbass II.
VÅGA VÄGRA AMPEG!!! ;-)
Användarvisningsbild
Kristoffer Helle
Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 04 nov 2020, 04:42
Ort: Borås

Re: Underskattade

Inlägg av Kristoffer Helle »

Mike Porcaro är väl inte direkt underskattad. Han gjorde sitt jobb riktigt bra, i Toto och vissa andra sessions men höll väl inte riktigt måttet mot andra session basister. David Hungate har ju gjort betydligt mer och har mer av en egen stil. När det kommer till Toto, är ju basen mer framtonad och ikonisk på det tidiga.

Rutherford är ju en fenomenal musiker och Genesis i alla dess former är ett av mina absoluta favoritband men någon större basist är han inte tycker jag. För mycket baspedaler och för lite bas. Mycket av basen live när det kommer till Genesis har ju hanterats av den fenomenale gitarristen Daryl Stuermer som gjort ett bra jobb med det medans Rutherford spelat gitarr.

Peter Cetera är väl inte heller, i mina ögon underskattad. Han gjorde ett bra jobb för en basist och på det tidiga tror jag att Terry Kath hade stor inverkan på hur basen skulle vara. Jag tillhör dem som tycker att Ceteras ersättare i Chicago, Jason Scheff var överlag bättre. En klart bättre basist och en riktigt bra sångare. Han skulle jag vilja säga är underskattad om någon.
Skriv svar