Regler och riktlinjer - Läs innan du skriver

Prata om vad du vill (behöver inte beröra bas-världen), här är alla ord välkomna!
Låst
Användarvisningsbild
Semborg
Administratör
Inlägg: 1153
Blev medlem: lör 15 jul 2006, 11:09
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Regler och riktlinjer - Läs innan du skriver

Inlägg av Semborg » ons 03 mar 2010, 07:34

PrataBas.se är en unik mötesplats fri att diskutera förutom bas-snack, vad man vill. Våra regler och riktlinjer är till för att skapa ett så trivsamt forum som möjligt där alla kan känna sig välkomna och trygga och samtidigt ha friheten att diskutera smått som stort och vara av olika åsikt. Låt sunt förnuft råda och hjälp till att skapa den bästa mötesplatsen på nätet. Det är vårt mål.

Våra riktlinjer
Bemöt alla medlemmar med respekt och vänlighet. Skriv dina inlägg på ett sådant sätt att det även skulle kännas bra om din mamma eller någon annan du håller kär läste dem. Om någon på forumet gör dig arg eller upprörd, ta ett par djupa andetag innan du svarar. Det kan vara så att du missuppfattat något eller inte ser hela sammanhanget. Ibland är det svårt att uttrycka sig på ett bra sätt, speciellt om man är irriterad. Det kan hända att användare säger något klumpigt som inte representerar vad de egentligen menar. Man släcker inte eld med eld. Vi behöver visa hänsyn till varandra och respektera våra olikheter. Försök så gott du kan att bidra till en positiv och trivsam stämning för alla.

Respektera våra forumvärdar.
Tillsägelser eller uppmaningar av våra forumvärdar ska alltid respekteras. Våra regler finns inte här för att sysselsätta våra forumvärdar, de finns här för besökarnas skull. Forumvärdarna har fått förtroendet att hålla koll och ordning. Genom att följa våra regler och riktlinjer hjälps vi alla åt att skapa ett så bra forumklimat som möjligt.

Forumvärdens roll
- Behandla alla användare på samma sätt.
- Sträva efter att hålla högt i tak och agera endast när det behövs.
- Säga till, ge uppmaningar och hänvisa till regler och riktlinjer till användare som har ett oönskat beteende.
- Flytta ämnen som hamnat fel.
- Bemöta frågor eller synpunkter från användare.
- Låsa trådar om de går överstyr.
- Utfärda varningar till användare som inte följer våra regler och riktlinjer.
- Kontakta Semborg (administratör) om det uppstår problem.

Våra regler
1. Du går med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Forumet följer Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor.
Åtgärd vid överträdelse: Dina inlägg kan editeras eller raderas och du kan få en varning av administratören eller av forumvärdarna. Beroende på hur grovt det är riskerar du att bli permanent bannlyst eller temporärt i 1-2 veckor.

2. Visa god etik och gott omdöme. Håll en god ton och ett vårdat språk. Se att det finns en människa bakom varje inlägg. Personangrepp, nedsättande eller kränkande inlägg tolereras inte.
Åtgärd vid överträdelse: Varning av Semborg (administratör) eller av forumvärdarna. Om beteendet fortsätter därefter blir ditt konto temporärt inaktiverat i 1-2 veckor. Inlägg med grova personangrepp kommer att raderas i sin helhet utan kommentar.

3. Undvik inlägg som medvetet stör diskussionen eller som avsiktligen inte besvarar en fråga.
Åtgärd vid överträdelse: Varning av Semborg (administratör) eller av forumvärdarna. Om beteendet fortsätter därefter blir ditt konto temporärt inaktiverat i 1-2 veckor.

4. Publicera ej privata meddelanden offentligt.
Privata meddelanden är privata meddelanden och bör inte publiceras offentligt i trådar såvida inte båda parterna gått med på det. Om ett PM publiceras och avsändare eller mottagare ber forumvärdar att få det raderat ur det publika rummet kommer så att ske.

5. Endast ett användarnamn och konto per person är tillåtet.
Kontakta Semborg (administratör) eller forumvärd i fall där flera kopplar upp från samma IP-nummer så löser vi det.

Avstängning av medlem
Vid överträdelse av våra regler och riktlinjer delas varningar ut av administratör, moderatorer eller forumvärdar. En varning gäller i 14 dagar och vid överträdelse efter varning blir kontot temporärt inaktiverat i 1-2 veckor. Administratören och forumvärdarna diskuterar varje fall innan en varning delas ut. Administratören och forumvärdarna kan även besluta om permanent avstänging för medlem som upprepade gånger bryter mot reglerna. Vid särskilda fall kan administratören och forumvärdarna besluta om omedelbar avstängning av medlem. Forumvärdarna tillsamans med administratören måste vara eniga i frågan om permanent avstängning. Skulle oenighet råda avgör Semborg (administratör).

Kontakt
Skicka gärna ett privat meddelande om du vill få kontakt med någon av våra forumvärdar, de är här för dig.

TDHP
BBQV
Svensson

eller moderator@pratabas.se.
Om du behöver kontakta administratör skicka ett mail till semborg@pratabas.se.

Låst