"Poppande" Line 6 Lowdown Studio 110...

Prata om förstärkare och högtalare
Användarvisningsbild
Albrecht
Medlem
Inlägg: 411
Blev medlem: sön 18 maj 2008, 15:37

"Poppande" Line 6 Lowdown Studio 110...

Inlägg av Albrecht »

Hej, Community´n! Plockade fram min gamla Line 6 Lowdown Studio 110 och den börja krångla efter några minuter: ett irriterande, intermittent, poppande som syntes väl på högtalarmembranet...Nån annan som erfarit samma sak? Nån som har en lösning? Gillar förstärkaren som med sin behändighet är praktisk. Tack på förhand!
If you can´t back it - don´t stack it! visit www.movio.se - JamBandJazz
Användarvisningsbild
Danne
VIP medlem
Inlägg: 5372
Blev medlem: sön 16 jul 2006, 23:34
Ort: Skövde

Re: "Poppande" Line 6 Lowdown Studio 110...

Inlägg av Danne »

Är du inte så erfaren i elektronisk felsökning kan du kolla om tex ingångsjacket har dålig kontakt. Har du elektroniksprej kan du spreja lite i jacket (med stärkaren avslagen och strömkabeln urdragen) och motionera jacket med telekontakten. Nästan större risk för dålig kontakt är "Preamp Out" och eventuellt hörlursutgången. Gör likadant med dem. Om stärkaren inte använts på ett tag kan det kommit in damm/smuts i jacken eller att de oxiderat lite på kontaktytorna, men om det inte hjälper är det nog tyvärr mer avancerad felsökning som gäller. Lycka till! :vinkar:
Användarvisningsbild
mrbaloo
Medlem++
Inlägg: 5010
Blev medlem: sön 30 sep 2007, 21:54
Ort: Ö-vik
Kontakt:

Re: "Poppande" Line 6 Lowdown Studio 110...

Inlägg av mrbaloo »

Aktiv elektronik i basen? Är batteriet i så fall slut?

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Användarvisningsbild
Albrecht
Medlem
Inlägg: 411
Blev medlem: sön 18 maj 2008, 15:37

Re: "Poppande" Line 6 Lowdown Studio 110...

Inlägg av Albrecht »

Hej & tack för svar! ”Poppandet” kommer även när inget instrument är inkopplat. Stärkaren lever sitt eget liv och pluppar för sig själv…så nåt konstigt är det!
If you can´t back it - don´t stack it! visit www.movio.se - JamBandJazz
Skriv svar