Sida 1 av 1

EBS ValveDrive DI

Postat: ons 29 apr 2015, 20:50
av Roger Hedin
Jag köpte en ValveDrive DI av gunbil häromnyssens, en nygammal bekantskap. Jag hade en gång en "o-DI", men den åkte i den allmänna villervallan när jag skaffade en Boss GT-10B, nu också villervallad bort i förskingringen.

Varför en ValveDrive DI? Jag hade ju två EBS MicroBass II. Enkelt - det fanns för många möjligheter. Jag vill ha så lite som möjligt att hålla reda på; en rördriven sak som kan krulla till håret på tårna vid behov. Jag använder den till Bose-riggen när jag gör kyrkspelningar och liknande; till sådant är den som klippt och skuren.Minimal gain och så mycket utvolym som möjligt så jag slipper humlesurr, eq:n med diskanten av, mellanregistret på klockan tolv och bas på halv tre, då blir det tillräckligt Fender Bassman-aktigt. Tar man i så krämar den till det så snyggt, så snyggt.

Bild

Observera att manualen inte stämmer; den talar om en switch så man kan få tyst stämning. Den finns inte alls, den fanns på den gamla utan DI. Slutsats: en mycket bra och fundamental pedalpreamp som klarar basar med hög output utan att låta skit. Den blir kvar.

Re: EBS ValveDrive DI

Postat: tis 09 jun 2015, 20:21
av Trollis
Hur är DI:n på den där rackaren?

Re: EBS ValveDrive DI

Postat: fre 12 jun 2015, 21:59
av Roger Hedin
Den är helt okej. Inte en U5, men tillräckligt bra för mat och potatis-gig...

Re: EBS ValveDrive DI

Postat: fre 12 jun 2015, 22:08
av AndersB
Säg nåt om de två lägena för omkopplaren till vänster! Vintage och... modern? Jag fick aldrig kläm på det där när jag spanade på Valve Drive.