Stellartone Tonestyler i min Dingwall Super P4...

Prata om mickar och elektronik
Användarvisningsbild
Roger Hedin
Medlem++
Inlägg: 5198
Blev medlem: sön 16 mar 2014, 18:30
Ort: Norrköping

Stellartone Tonestyler i min Dingwall Super P4...

Inlägg av Roger Hedin » sön 20 maj 2018, 15:45

Jag har saknat "min Tonestyler" sedan jag sålde den superfina Fender P '06 som jag hade en monterad i. Den absolut bästa "retrofit-pryl" man kan stoppa i en passiv bas.

Nu har jag monterat en sådan i min fina Dingwall Super P, som hade en speciell Dingwall-krets med spolar och jox i. Den hade ett hängmatteläge åt ena hållet och vanlig diskantstrypare på andra hållet. Bra tänkt om man vill ha lite scoopat a la Jazzbas med båda pupporna på. Dock blev det bara en lite fadd dämpning av mellanregistret.

Nä - ur med den och i med en gammal 16-läges Tonestyler, en sån som inte finns i produktion nu. Alla vet väl vad en Tonestyler gör, men här är en liten kort förklaring: fullt öppen går den förbi tonkontrollen med riklig diskant som resultat. Detta låter mer som båda pupporna på i en Jazzbas. Första klicket är "normal ton", dvs. med signalen genom tonkontrollen och toppdiskanten begränsad. Precis som en vanlig P-bas med tonen fullt öppen. Varje klick sedan rullar av diskant brant. Full ton upp till roll-off-punkten. Ingen våt filt över ljudet. Varje läge låter bra. Fullt avskruvad har den det där dub-soundet, fast med en fyllig low mid och inte bara mufflat bummel...

Så här kan det låta:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dvSh4Xa9Eag[/youtube]

En lyckad lödsöndag på verandan... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"A good bassist determines the direction of any band."
- Ron Carter