Sida 1 av 1

SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 09:42
av RasmusR
Hej,

Jag kan inget om pedaler egentligen utan brukar plugga in min Sandberg California i en SansAmp och sen vidare till stärkaren, spela och va glad. Nu fick jag en preamppedal i födelsedagspresent, en One Control Crimson Red Bass Preamp. Har inte haft tillfälle att testa den ordentligt än, men min bror som gav den menar att alla basister måste ha en preamp.

Erkänner villigt min okunskap här, men är inte SansAmpen också en preamp? Jag fattar att det ändå givetvis skiljer sig i sound. Men eftersom jag inte har koll på hur dessa pedaler skiljer sig åt, ville jag bara skaffa lite mer info om det verkar vettigt att ha båda eller bättre att byta den nya medan bytesrätt finns?

Alla inspel ni har kring dessa pedaler tas tacksamt emot! Häcklingar pga dum fråga undanbedes.

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 09:58
av KNA
Behåll båda! Jag har inte testat One Control'en men den är ju lite simplare än sansampen, men också liten och smidig och verkar låta bra. Att alla behöver en preamp kan jag till viss del hålla med om då en preamp med DI ut känns som ett mycket bra och användbart verktyg både live och i studio. Sansampen har ju DI (xlr-utgången på vänstersidan) och din One Control har det inte. Så testa båda ordentligt, kanske tillsammans med sansampen sist så kan du blenda in den andra pedalen, och skulle du inte starkt ogilla den nya så behåll båda. Mer grejer och mer möjligheter.

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 12:26
av RasmusR
Tack för tydligt svar!


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 13:29
av gthyni
är lite sugen på en sån röd, det är en ganska subtil effekt.
Om du vill ha någon med mer påtalig effekt så PMa mig så kan vi diskutera ett byte, vi finns i samma stad.

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 15:24
av Danne
Vad gäller preamps så finns det precis som med all annan utrustning ingen universell sanning. Din Sansamp är ju som sagt ett bra verktyg, både på rep och live. Om du har en favoritinställning med den och Crimson Red ger dig det eller bättre är det ju en fördel förstås med tanke på formatet och att det är svårare att ratta bort sig.

Att man som basist måste ha en preamp invänder i alla fall jag mig emot. Är man missnöjd med sitt förstärkarljud och vill ha något att färga ljudet med javisst, men annars, ju mer prylar man har desto mer är det att jiddra med också. Jag är personligen oftast väldigt nöjd med mitt grundljud med bara basen in i förstärkaren, så allt jag har emellan är ju någonting nödvändigt ont egentligen för att skapa ljudet som musiken/låten behöver. Jag har många gånger trott att en preamp skulle kunna tweaka mitt ljud i någon riktning jag trott mig sträva efter, för att snart finna att när jag trampar ur den så låter det ändå bäst. Med det sagt tror jag iofs att jag är i minoritet i den här frågan här. :mrgreen:

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 19:33
av funkys**t
Hahaha! Han sa att alla basister behöver en preamp när du redan hade en och gav dig en till...?

För Sansampen ÄR en preamp och har du en förstärkare är det en preamp däri också. Så på ett sätt har han rätt.

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 20:07
av klasextas
Här en demo som jag tycker är frän!
http://youtu.be/35ShW4rP438" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 15 maj 2018, 20:59
av gthyni
Har en gammal Fendertopp som alltid låter bra, men när man är ute på gigg eller på ett jam i en replokal så är det ofta man inte har sin egen stärkare. Bra med en preamp i det läget istället för att försöka ratta fram det ljud man vill ha på random sunkig backline

Re: SansAmp vs preamp

Postat: tis 10 jul 2018, 10:32
av kmo
Danne är ju rätt ute. Landar alltid i att det låter bäst rakt in. En SM57 framför så. Kör dock med en Phat Phuk B, öppnar upp alla basar på ett fint sätt.