Sida 1 av 1

Tips på switch?

Postat: tis 29 sep 2020, 09:53
av KNA
Jag behöver en switch för att kunna lägga olika pedaler i olika loopar och kunna kombinera dem. Octaswitch gör precis det jag vill men den är lite för stor då jag bara behöver 4 eller 5 olika pedaler att kombinera. Finns det några bra alternativ som gör det jag vill men i mindre format? Jag vill helst undvika programmerbart då jag uppskattar enkelheten med octaswitchen och hatar att behöva dribbla med massa digitala grejer. Tar gärna emot tips och synpunkter!

Re: Tips på switch?

Postat: tis 29 sep 2020, 10:00
av saft

Re: Tips på switch?

Postat: tis 29 sep 2020, 10:00
av saft
Eller det kanske räcker med en. Beroende på hur många kedjor/loopar du vill ha.

Re: Tips på switch?

Postat: tis 29 sep 2020, 10:30
av KNA
Jag kanske är otydlig här, men jag vill kunna kombinera olika pedaler och klara mig med ett knapptryck per ljud. T.ex dist och delay kombinerat på ett ställe, bara dist på ett, ingen dist men delay och reverb på ett tredje osv. Har kikat på såna enkla bypassloopar men de löser inte det jag vill, såvida jag inte tänker helt fel.

Re: Tips på switch?

Postat: tis 29 sep 2020, 13:10
av fieldflower
Finns ju en drös att välja mellan, men jag har inga egna erfarenheter...
https://www.thomann.de/se/omkopplare.ht ... %5D=Looper

Re: Tips på switch?

Postat: tis 29 sep 2020, 16:11
av saft
KNA skrev: tis 29 sep 2020, 10:30 Jag kanske är otydlig här, men jag vill kunna kombinera olika pedaler och klara mig med ett knapptryck per ljud. T.ex dist och delay kombinerat på ett ställe, bara dist på ett, ingen dist men delay och reverb på ett tredje osv. Har kikat på såna enkla bypassloopar men de löser inte det jag vill, såvida jag inte tänker helt fel.
Aha. Ja men då är det nog tyvärr programmerbar som gäller tyvärr. Dom flesta är precis som Octaswitchen, fast du programmerar dom genom att dubbelstampa eller hålla in osv. Är inte svårare att programmera än att använda flipswicharna på octanswichten. Om du lyckas köra bil, cykla, logga in på PrataBas, laga korv och makaroner eller komma ihåg att borsta tänderna i alla fall varannan dag så tycker jag inte du ska inbilla dej att du inte skulle klara av att dribbla med en digital loop. Dom är ju gjorda för gitarrister/obassister, till och med dom klarar ju av det.

Kan rekomendera Harley Benton FXL8 Pro.
Den är dock stor. Enkel att sätta upp en bank med olika presets för dom olika knapparna (dvs vilka kedjor vilka knappar slår på och av). Sen har den även möjlighet att spara olika banker med olika kombinationer för exempelvis olika låtar. Samt koppla till kanal eller effektväljaren på stärkaren. En egen loop för stärkarens effektloop eller bara som en lång kedja.
Men alla extra grejerna behövs inte användas, om inte behovet finns.

Re: Tips på switch?

Postat: ons 30 sep 2020, 08:14
av KNA
Anade det! Tycker väl att inlärningen inte är ett jätteproblem egentligen, tänker mest att de digitala grejerna aldrig kommer gå att laga men det kanske är skitsamma. Jag tänkte ju ha det till gitarr främst så det kanske löser sig då :oops:
Tack för input! Ska kolla in HB-switchen.

Re: Tips på switch?

Postat: ons 30 sep 2020, 10:56
av saft
KNA skrev: ons 30 sep 2020, 08:14 Anade det! Tycker väl att inlärningen inte är ett jätteproblem egentligen, tänker mest att de digitala grejerna aldrig kommer gå att laga men det kanske är skitsamma. Jag tänkte ju ha det till gitarr främst så det kanske löser sig då :oops:
Tack för input! Ska kolla in HB-switchen.
Det fanns nån från Moen också (tror jag) som hade färre loopar och var lite mindre som jag tyckte såg intressant ut. Harley Bentonen är som sagt STOR!
(Är förövrigt en re-label av Joyo FXL Live pro, tror jag den heter)