Ibanez roadstar 2 rb 885 ombyggnation

Prata om justeringar, reparationer och basbyggen
Eriken
Medlem
Inlägg: 39
Blev medlem: fre 24 feb 2017, 14:00

Ibanez roadstar 2 rb 885 ombyggnation

Inlägg av Eriken » sön 04 feb 2018, 08:53

Köpte en sådan 5 strängare för typ 3 år sedan. Den var ganska sliten så jag strippade lacken och oljade den istället med hårdvax, blev nöjd med resultatet. Spelmässigt är den fin utom att det är så vansinnigt tätt mellan strängarna, typ 15 mm. Jag spelar idag uteslutande fender 4 strängat och funderar på hur det skulle gå att göra denna till en 4 strängare. Finns nog inget begagnat värde i denna, därför behåller jag den hellre och gör om den till något jag kommer spela. Bara byta stall och sadel, att huvudet kommer se lite udda ut kan jag leva med.. Frågan är hur dessa mickar är byggda. Någon som vet om det är vanliga pole pieces som ska vara hyfsat i linje under strängarna eller om det är rails som är okänsliga för strängens position i sidled?

Slänger in en bild från nätet med lite data om basen :

Bild

Edit: Kan tillägga att mickarna är inkapslade i nån slags lim jag inte kan se igenom från undersidan. Har provat googla om dessa mickar (lo-b5) men inte lyckats hitta något bra svar.

Är öppen för andra förslag också, alternativt sätter jag in passiv elektronik och en p bas mick jag har liggandes från en squire med trasig hals.