LÄS: Angående bråk och framtiden.

Prata om vad du vill (behöver inte beröra bas-världen), här är alla ord välkomna!
Låst
Användarvisningsbild
fieldflower
Hedersmedlem
Inlägg: 25870
Blev medlem: sön 08 jul 2007, 13:17
Ort: Stockholm

LÄS: Angående bråk och framtiden.

Inlägg av fieldflower »

Då många frågat och det är uppenbart att än fler undrar hur vi ställer oss till Perennial och andra efter det bråkande som varit känner vi att vi bör berätta hur vi ser på uppkomst, vad som hänt längs vägen, läge just nu, inställningen framåt, etc.

Just nu pågår lite tjafsande, men vi hoppas att nedan kan beskriva vad vi önskar (och till slut kommer kräva) skall ske.

Historik:
Perennial fick sitt första konto "Intioyarzun" inaktiverat pga icke önskvärt beteende.
Hans andra konto "Atlant" fick leva kvar då det redan funnits ett tag då det upptäcktes och han uppvisade tecken på bättring, men då det gick överstyr igen inaktiverades även detta konto.
Hans tredje konto "Perennial" hade även det redan funnits ett tag då han blev påkommen, och även då beslutade Semborg att han skulle få vara kvar i avvaktan på att se om beteendet ytterligare förbättrats, vilket det hade.
(Kontot "DetAbstrakta" är vi inte säkra på hur det står till med, men bryr oss ärligt talat inte heller då det inte använts mer än några enstaka inlägg.)

Innan vi kunde komma till skott och prata ihop oss hade redan 2 tydliga läger tagit form på forumet: De som ville få bort Perennial för hans tidigare beteende och extranickande, och de som tyckte att det inte varit Perennial som initierat den sista tidens bråk och som därmed tog ställning mot de som försökte tjafsa igång Perennial.

Man kan alltid diskutera vad som hade hänt om extrakontona hittats snabbare, om vi haft en mer aktiv moderation på forumet då, om vi borde agerat hårdare eller inte på användandet av extranick (vilket ju är mot forumets regler i sig), men under de förutsättningarna som rådde då var det inte så det blev.

Ställningstagande:
Ungefär här hade Semborg och vi en diskussion om hur vi skall agera och betrakta situationen just nu.
Delvis är vi där vi är pga beslut, och delvis är vi där vi är pga icke-beslut och icke-agerande under viss tid, och precis just då hade vi läget att hur vi än vände oss blir inte alla glada. Därför valde vi inställningen att se framåt och hoppas att vi kan fungera tillsammans trots historiken. Det innebär att börja om med vitt papper och låta bygones be bygones, och skall nån straffas så är det för beteende från den punkten och framåt.

Självklart är det så att vi håller ögonen lite extra på Perennial pga de bråk som varit runt honom de senaste veckorna, och hans livlinor får nog anses förbrukade för ett tag framöver.
Men vi har ingen dold agenda att döma honom hårdare än någon annan. Hade vi haft det hade vi lika gärna kunnat låsa kontot på en gång...

Något som varit väldigt tråkigt och komplicerande är att gamla medlemmar på slutet ofta varit de som initierat fighterna genom insinuationer eller mer öppna påhopp. Vi har full förståelse för att det finns en massa sårade känslor efter bråken som varit, men det är ändå tråkigt att se... Vi kan inte döma Perennial för att han i ganska återhållen stil svarar på tillmälen eller insinuationer som uppenbarligen är skrivna i syfte att reta och såra honom utan om Perennial skall hänga sig här på forumet nu så skall det vara med eget rep och inget annat.
(Vi vet att det ibland gjorts lite väl vidlyftiga tolkningar om vad som varit påhopp, men tror vi hyfsat kan avgöra vilka inlägg som är ämnade att reta även om de är skrivna på annat sätt).
Vi namnger inte alla medlemmar vi menar här eftersom det är helt omöjligt att gå igenom alla trådar och hitta exakt var vad startade, men de som återstartat bråket bär till stor del skulden för att bråkandet fortsatt så länge.

De som önskar att Perennial fallerar här på forumet måste alltså ge honom utrymme att vara sig själv utan att sätta krokben.
EN möjlig utkomst av det är att Perennial med tiden kan bevisa att han kan vara en trevlig och nyanserad snubbe som visst kan vistas här utan att dra på sig bråk. Och då borde allt vara lugnt...?
En annan möjlig utkomst är att Perennial drar på sig bråk utan tubbning, och då får/kan vi agera på det.


Väg framåt:
Så... hur gör vi nu då...?
Vi är där vi är just nu, ovan är vår syn på hur vi hamnade här, vad vårt angreppsätt och synsätt är, och hur vi tänker runt Perennial.

Är ni med på att låta detta lugna sig och låta Perennial visa vem han är och kan vara i lugn och ro?

Vi ber inte om ursäkter eller att nån ska bli bästa kompis med nån, utan om icke-aggression och noll pikar både mot och från Perennial. En ganska liten eftergift.

Specifikt för Perennial är rådet att skriva på ett sätt som inte förminskar eller förringar andra medlemmar, vilket varit det som i hög grad utlöst tjafsandet hittills. Egna subjektiva bedömningar om andras intelligens, värde, musiker-skap, etc kommer aldrig någonsin uppfattas positivt och bör undvikas för att undvika bråk.

Vi har fortfarande kvar det dåliga samvetet att göra klart regelverket och att beskriva vad ni kan förvänta er för actions från oss forumvärdar framöver, men vi försöker få ihop detta så gott vi kan ta oss tiden från alla måsten i livspusslet.
Hav förtröstan...;)

Med eller utan postat regelverk kan och kommer vi agera med sunt förnuft på beteenden som inte passar för PB.
Det tjafs som pågår just nu är inte i PB's intresse och måste upphöra ASAP om vi inte skall vara tvungna att vidta åtgärder.

/Forumvärdarna och Semborg

PS Glömde låsa och klistra - gör det nu och tar bort de inlägg som kommit in innan jag hann på knapparna... DS

Edit: Förtydligande och rubrikändring.
Senast redigerad av fieldflower den mån 01 mar 2010, 15:37, redigerad totalt 1 gånger.
Medlem i PB50+
Låst